Sollicitatietraining voor introverte mensen

Sollicitatiegesprek De individuele sollicitatietraining voor introverte mensen gevolgd. Een intensieve maar welbestede dag. Nadenken over je competenties, hoe je die moet formuleren en “bewijzen”.
Waar let een interviewer op en hoe kun je je daar het beste op voorbereiden. Geleerd hoe je een advertentie beter kan lezen en hoe je je brief daar op af kunt stemmen. Een prettige en persoonlijke training. – G.v.V. –

Sollicitatiegesprekken worden door veel mensen als lastig ervaren. Introverte mensen vinden het helemaal lastig; ze worden zenuwachtig van het idee dat ze zichzelf moeten verkopen tijdens het gesprek, terwijl ze juist niet graag in de spotlights staan en veel meer naar binnen gericht zijn.

Daarom hebben wij deze individuele maatwerktraining van 1 dag ontwikkeld. Individueel, omdat gebleken is dat introverte mensen in een groepstraining vaak niet tot hun recht komen. Maatwerk, omdat iedere cursist een ander leerdoel heeft.

We behandelen de volgende onderwerpen: Sollicitatietraining voor introverte mensen

  • Wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik.
  • Hoe schrijf ik een pakkende sollicitatiebrief en een uitnodigend cv.
  • Hoe kan ik mij op een bij mij passende manier voorbereiden op het sollicitatiegesprek.
  • Hoe kan ik mijn eigenschappen als introvert mens gebruiken om een succesvol sollicitatiegesprek te voeren.
  • Welke invloed heb ik zelf op het verloop van het sollicitatiegesprek.
  • Hoe voer ik een gestructureerd en overtuigend sollicitatiegesprek.
  • Wat zijn mijn competenties en waar blijkt dat uit.

We oefenen het sollicitatiegesprek, nemen wij door welke vragen u kunt verwachten en hoe u daar op kunt antwoorden. Ook reiken wij u handvatten aan om uw competenties zo overtuigend mogelijk toe te lichten in het sollicitatiegesprek. Tenslotte geven wij u een aantal tips om tijdens het sollicitatiegesprek de controle te houden over het gesprek en om uw zenuwen te bedwingen.

Aan het eind van deze training weet u wat uw belangrijkste competenties zijn en kunt u dit in een sollicitatiegesprek helder verwoorden. Daarnaast weet u op overtuigende wijze uw motivatie en geschiktheid voor de functie onder woorden te brengen, gebruik makend van uw kwaliteiten als introvert mens.

Duur van de training

De sollicitatietraining voor introverte mensen duurt 1 dag. U kunt er ook voor kiezen om alleen te focussen op het sollicitatiegesprek; de training duurt dan een halve dag.

Een training kan altijd op korte termijn gerealiseerd worden.

Benieuwd wat anderen van de training vonden? Kijk bij de referenties!

Bel meteen of mail ons voor meer informatie. Klik voor de tarieven.

Inschrijven

 

 

Wil je ook een professioneel en succesvol Linkedinprofiel?

Vraag dan onze pdf aan met vijf gouden Linkedintips en ontvang maandelijks onze nieuwsbrief boordevol tips voor een succesvolle sollicitatie!