Recentelijk heb ik een sollicitatietraining gevolgd bij Alexandra Besel. Alexandra inventariseert goed wat de hulpvraag is en heeft hiervoor passende en waardevolle adviezen. Ze neemt duidelijk de tijd voor je en luistert goed. De individuele gesprekstraining is zeker van toegevoegde waarde.
A.T.

Alexandra zet de zaken goed op een rij, geeft duidelijke houvast, waar je in gesprek echt wat mee kunt. Niet teveel en niet te weinig. En: het allerbelangrijkste is dat zij door haar luisterend vermogen je zo benadert dat je in je kracht komt te staan en (weer) met zelfvertrouwen verder kunt. Solliciteren vergt altijd wat geluk, maar je kunt er zelf veel aan doen!
M.R.
Het leven van een pas afgestudeerde WO’er gaat niet altijd over rozen. Gelukkig kon ik al heel snel bij Alexandra terecht voor een individuele, op maat gemaakte sollicitatietraining. Wat zijn je competenties en hoe breng je die over tijdens een gesprek? Na de training kon ik het geleerde direct in de praktijk toepassen, want ik heb toen drie sollicitatiegesprekken gehad: bij het eerste bedrijf ben ik diezelfde avond aangenomen en bij de twee andere bedrijven heb ik het tot de laatste ronde geschopt. Alexandra, dankjewel voor de soms confronterende, maar zeer inzicht gevende training!
G.v.V.

De individuele sollicitatietraining voor introverte mensen gevolgd. Een intensieve maar welbestede dag. Nadenken over je competenties, hoe je die moet formuleren en “bewijzen”.
Waar let een interviewer op en hoe kun je je daar het beste op voorbereiden. Geleerd hoe je een advertentie beter kan lezen en hoe je je brief daar op af kunt stemmen. Een prettige en persoonlijke training.
G.v.V.

De sollicitatietraining was mijn reistijd van 2,5 uur meer dan waard. Deze training is individueel waardoor je dus een hele dag met je trainer optrekt. Diederik laat je over jezelf nadenken en denkt met je mee. Wat je waard bent als mens en als werknemer, waar je sterke kanten liggen en minder sterke kanten en hoe je dit het best kan laten zien. Dank je wel Diederik. Dit had ik echt nodig.
G.v.d.V.
Maatwerk, zeer waardevol. Top investering!
P.S.
Veel gehad aan individuele sollicitatietraining, door persoonlijk gesprek geholpen bij het formuleren van eigen kwaliteiten en ervaringen. Daarnaast veel nuttige en praktische tips. Na deze training ben ik aangenomen met complimenten voor hoe de sollicitatiegesprekken verliepen.
H.W.

Ter voorbereiding voor een sollicitatie voor arts in opleiding de sollicitatietraining via Skype gevolgd. Dit is mij goed bevallen. Heb hiervoor gekozen vanwege tijdgebrek. Er was een ontspannen en persoonlijke sfeer ondanks dat de training via videoconversatie verliep. Absoluut voordeel gehad van deze training.
F.H.
Het was een hele prettige sollicitatietraining. Ik heb geleerd systematischer te antwoorden en de leiding te nemen in het gesprek. Dit in een informele sfeer, waarbij ik op mijn gemak gesteld werd. Kortom veel nuttige handvaten gekregen! 
D.V.H.
Wat ik erg prettig vond aan de training, is dat Diederik zich op mijn situatie richtte en dat naast zijn ervaringen vanuit de verschillende kanten van het sollicitatieproces kon leggen. Hij stelde de juiste vragen om dieper op de kern in te gaan. Hij luisterde zo goed dat hij later op de dag belangrijke aspecten naar voren kon halen uit antwoorden die ik eerder al gegeven had, maar daar zelf op dat moment de waarde niet van in zag. Diederik heeft mij op verschillende vlakken aan het denken gezet over hoe ik mezelf wil laten zien en heeft mij voorbeelden gegeven over hoe ik nu verder kan met voorbereiden van komende sollicitaties
A.V.K.
Ik heb een leerzame individuele training gehad bij Diederik. Ik heb geleerd hoe ik mijn verhaal goed kan opbouwen middels de starr methode en ben erachter gekomen dat ik meer gericht moet solliciteren. Ik heb de training nu gehad en heb zeker weer handvatten gekregen om mee verder te kunnen.
J.M.

Voor mij was deze sollicitatietraining zeer doelgericht in een open sfeer, waardoor het mogelijk werd gemaakt om mijn eigen meerwaarde op een heldere en toegankelijke wijze te verwoorden. Ik heb het als zeer verhelderend en prettig ervaren om te sparren met een onafhankelijke buitenstaander over hoe ik mezelf zou gaan presenteren. Dit heeft er voor gezorgd dat ik ontspannen en met voldoende zelfvertrouwen mijn sollicitatiegesprek in ging, omdat ik een brede basis had om op terug te vallen. Ik ben er van overtuigd dat dit een goede toevoeging voor mij is geweest naast mijn eigen voorbereidingen, die er uiteindelijk toe heeft geleid dat ik mijn opleidingsplek heb weten te bemachtigen.
J.v.M.
Als je voor het eerst gaat solliciteren, heb je vaak geen idee hoe een beknopt en goed antwoord te geven. Met deze training leer je je antwoorden te structureren en krijg je door hoe het aan te pakken. Niet alleen tijdens de sollicitatie, maar bijvoorbeeld ook je motivatiebrief. Zeker de moeite waard.
M.K.
Door middel van de sollicitatietraining inzicht verkregen in het voeren van een persoonlijk sollicitatiegesprek, waarbij je uit gaat van je eigen kracht en deze op bondige wijze leert presenteren.
M.S.
Een sollicitatiegesprek waarbij ik veel te gespannen ben geweest was voor mij de aanleiding deze individuele training te volgen. Uiteraard zal deze spanning na één training niet volledig zijn verdwenen, echter deze training met duidelijke feedback en natuurlijk vooral oplossingen zal er voor zorgen dat een volgend gesprek met veel meer structuur en zelfvertrouwen zal verlopen. Voor mij is de individuele benadering het sterkste punt van deze training, hierdoor is het mogelijk de aandacht vooral te besteden aan de punten waar het nodig is en kon ik in mijn geval ook tot rust komen in het gesprek.
L.V.
Een erg prettige, maar ook scherpe training. Diederik heeft me geleerd om structuur aan te brengen in mijn presentatie, door me goed voor te bereiden en een verhaal op te bouwen vanuit sleutelwoorden. Ook het van tevoren uitschrijven van onderwerpen en competenties werkt goed. De veelheid aan voorbeelden en verhalen wordt zo een informatiebron waarop ik tijdens een gesprek kan terugvallen, in plaats van een obstakel. Zowel ik als mijn gesprekspartner(s) heeft hier iets aan ‚Äď het gesprek wordt een stuk gerichter, zo blijkt.

Wat mij erg beviel tijdens de training was de rust die Diederik uitstraalde. De prachtige locatie droeg hieraan ook bij.

L.B.
… Ik vond de sollicitatietraining bijzonder leerzaam en praktisch. Diederik is erg goed in het helpen om je sterke kanten goed naar voren te brengen en dit op zo’n manier te presenteren dat iets wat normaliter een algemene opsomming van goede eigenschappen zou zijn om te zetten naar een echt persoonlijk verhaal. Het heeft zeker geholpen om met een zelfverzekerd gevoel mijn sollicitatiegesprek in te gaan.

De trainingssessie met de acteur was ook erg nuttig. Handig om een derde persoon hierbij te hebben die van een afstand kan beoordelen hoe je je werkelijk gedraagt tijdens een sollicitatie en je zo op maat gemaakte feedback geeft over wat goed en fout gaat. In totaal erg tevreden, ik zou het zeker aan mijn collega’s aanraden…
M.M.
Het is een training waarbij je als persoon serieus wordt genomen. Er wordt ingespeeld op je vragen en obstakels waar je tegen aan loopt. Het analyseren van je eigen competenties en benoemen van je verbeterpunten is een zeer goede oefening geweest. Deze training heeft geleid tot het terugwinnen van mijn zelfvertrouwen en het cre√ęren van een positief zelfbeeld. Met concrete voorbeelden en een specifieke manier van aanpak ga je positiever een sollicitatiegesprek tegemoet.
B.D.
De economische crisis maakt het vinden van een baan een lastige opgave. Dankzij de uitstekende sollicitatietraining ben ik veel scherper gefocust en zelfverzekerder. Zonder twijfel heb ik waar voor mijn geld gekregen, echt een aanrader!
J.P.
Door de training was ik rustiger en zelfverzekerder tijdens mijn gesprek. Ik was de eerste die via Skype de training heeft gevolgd, omdat ik in het buitenland woon, en dit is (ondanks en klein microfoonprobleem wat makkelijk te verhelpen was) zeer goed bevallen. Het is een training waar je niet alleen bij een sollicitatie maar waarschijnlijk de rest van je leven wat aan hebt.
D.W.
Door de zeer goede sollicitatietraining heb ik de baan gekregen waarvoor ik heb gesolliciteerd. Dit heb ik zeer te danken aan de goede training die de focus legt op de belangrijke punten van een interview. Het is een persoonlijke training waar je echt iets aan hebt. Ik ben zo ook met meer zelfvertrouwen het interview in gegaan en zo overtuigender overgekomen. Bedankt.
B.W.
Na verschillende mislukte interne sollicitaties de training gevolgd bij Sollicitatietraining.com, met een succesvolle interne sollicitatie als gevolg!
E.v.O.
De sollicitatietraining speciaal gericht op introverte mensen heeft mij veel  inzicht gegeven in mijn interesses en talenten. Ook heeft het me handvatten, praktische tips en meer zelfvertrouwen gegeven, wat ik kan gebruiken bij toekomstige sollicitaties en sollicitatiegesprekken.
I.V.
De sollicitatietraining die Sollicitatietraining.com aanbiedt is intensief. In het programma word je je bewust gemaakt van je eigen kwaliteiten en groeimogelijkheden. Het helpt enorm dat Diederik snel in staat is de taal en terminologie te gebruiken die voor mij als normaal beschouwd wordt. Dat maakt dat er snel to-the-point gekomen kan worden en vol vertrouwen aan het echte werk begonnen kan worden. De training heeft mij (weer) in mijn kracht gezet. 
G.L.
Ik wil je nogmaals bedanken voor de leerzame training. Ook de prettige wijze waarop de dag verliep heb ik zeer op prijs gesteld. Je hebt me een spiegel voorgehouden en de middelen meegegeven om bij een volgende sollicitatie beter voorbereid en met meer zelfvertrouwen mijzelf te kunnen “verkopen”. Top!
R.V.
De individuele gesprekstraining is effectief en zeer bruikbaar in het gesprek.  Zeer toegespitst op de praktijk en aangepast aan de individuele behoeftes.  Een frisse benadering voor een sollicitatie binnen de medische wereld. Duidelijk is dat dhr Kolb medische affiniteit heeft maar het gesprek vanuit een zakelijke kant benadert. Hierdoor krijg je een frisse en duidelijke blik op je eigen kwaliteiten en nieuwe invalshoeken voor het gesprek. Na de training ging ik voorbereid het gesprek in en wist ik op de gestelde vragen een goed en pakkend antwoord te formuleren ondanks de druk van het gesprek. Zou deze training aan iedereen aanbevelen die waar dan ook gaat solliciteren.
G.B.
Naar volle tevredenheid een individuele sollicitatietraining gevolgd. Veel voorbeelden doorgenomen, waardoor ik beter voorbereid ben voor komende sollicitaties. Prettig om zowel CV als brief en het gesprek door te spreken, met ruime gelegenheid voor het stellen van vragen.
M.S.
Beste Diederik, onlangs heb ik je om advies gevraagd voor het geven van een salarisindicatie, waarvan ik je op de hoogte zou houden. Mijn dank voor je uitleg en  tips.   Na 3 gesprekken heb ik uiteindelijk een mooi aanbod ontvangen van XXX, precies binnen de bandbreedte die je noemde. En daarbij zijn de secundaire voorwaarden ook mooi. Maar  bovenal een erg interessante baan met veel perspectief en voor het aflopen van mijn  huidige contractsperiode dus iets nieuws weten te vinden. Vriendelijke groet, N.
N.N.
De sollicitatietraining heeft mij erg geholpen in het aanbrengen van focus in mijn interesse en talenten. Ik weet nu beter welke vacatures bij mij passen en hoe ik geschikte vacatures kan vinden. Met een hele andere kijk ga ik nu het sollicitatieproces tegemoet!
E.v.M.
Hele goede, praktijkgerichte training, waarbij ik met name het ‘perfectioneren’ van de STARR-methode heel nuttig vond. Goede feedback. En omdat het een individuele training is, kun je zelf aangeven waar je de nadruk op wilt leggen tijdens de training.
L.D.
Erg nuttig en motiverend, ik kreeg haast zin om te gaan solliciteren!
D.B.
Na lange tijd niet formeel hebben te hoeven solliciteren heb ik de hulp ingeschakeld van Diederik. Ging om serieuze job (>100K) met veel stakeholders en politieke context. Diederik heeft me in een dagdeel weer goed op scherp gezet en geholpen mezelf duidelijk te positioneren. Met resultaat want de job heb ik gekregen! 
C.L.B.
Zeer prettige en persoonlijke training. Doordat het een individuele training is, is er alle ruimte om je persoonlijke struikelblokken aan te pakken en te belichten.
M.S.
Zeer professionele gesprekstraining, gericht op het individu. De uitleg met behulp van de STARR-methode was erg nuttig. Ik heb alle moeilijke vragen die ik maar kon verzinnen, kunnen stellen. En ik heb daar goed mee kunnen oefenen. Bedankt!
Maartje
Een goede training. Zeer praktisch en meteen toepasbaar bij een gesprek. Het individuele maatwerk heb ik als zeer prettig ervaren. Waardoor je ook sneller to the point kan komen. Heldere en eerlijke feedback. De training  zet je op scherp en geeft bewustwording.
Petra
Zeer heldere strakke gesprekstraining. Straight to the point. Waarin vooral de STARR techniek goed wordt uitgelegd. Een gesprekstraining van sollicitatietraining.com is een investering in je toekomst.
O.M.
Door de sollicitatietraining werd mij snel en duidelijk inzichtelijk gemaakt hoe ik mijn ervaringen kon vertalen naar concrete competenties en hoe deze kort en bondig uiteen te zetten. Door de training leerde ik mijn sollicitatiegesprekken beter te structuren en overtuigender te brengen, hierdoor ging ik met meer vertrouwen de gesprekken in.
Niels
De sollicitatietraining die ik gevolgd heb (individueel) was op mijn lijf geschreven. Ik heb de Starr methode geleerd en mij op een sollicitatiegesprek te concentreren, zonder dat ik erbij na hoef te denken, hoe ik mijn competenties moet “bewijzen“.
H.B.
De gesprekstraining was voor mij op maat gemaakt, wat ik erg prettig vond. Diederik gaf goede feedback en tips. Na deze training ga ik vol zelfvertrouwen mijn sollicitatiegesprekken in.
H.M.
Het was prettig om te merken dat ik niet de enige ben die het lastig vindt om zich in een sollicitatiegesprek goed te presenteren. In de individuele training wist Diederik mij snel, scherp en met humor tot goede resultaten te brengen.
Marieke
Nadat ik een mail had gestuurd werd ik gebeld door Diederik. Hij was benieuwd wie ik was en wat er “aan de hand” was. Dit was een prettig gesprek. Ik voelde me serieus genomen.De dag zelf was heel ontspannen. Er wordt goede feedback gegeven en geholpen met het kijken naar jezelf.¬†Veel voorbeelden en geoefend.¬†Na de dag thuis aan de gang gegaan en de brieven en de cv konden nog worden verstuurd naar Diederik waarna hij nog de laatste feedback en tips kon geven.¬†Al met al een waardevolle dag. Weer even op scherp gezet.¬†Diederik bedankt!
André

Wil je ook een professioneel en succesvol Linkedinprofiel?

Vraag dan onze pdf aan met vijf gouden Linkedintips en ontvang maandelijks onze nieuwsbrief boordevol tips voor een succesvolle sollicitatie!