Een competentiegericht interview volgens de STARR methode is een systematische manier van interviewen. Tijdens het interview wordt naar concreet gedrag uit het verleden gevraagd om de competenties van de kandidaat te onderbouwen. Uit onderzoek is gebleken dat dit een hogere voorspellende waarde heeft dan vragen hoe men zich in de toekomst denkt te gedragen in een bepaalde situatie. Door volgens de STARR methode te interviewen kunnen kwalitatief goede sollicitatiegesprekken gevoerd worden en krijgt u een objectief beeld van de kandidaat. De verschillende kandidaten zijn daardoor ook goed vergelijkbaar.

Werkwijze
Tijdens deze intensieve eendaagse training leren wij u hoe u een STARR interview afneemt en welke valkuilen u daarbij tegen kunt komen. Dit doen wij door het theoriegedeelte af te wisselenSTARR Interview met praktische opdrachten. In de middag brengt u het geleerde in praktijk door te oefenen met een trainingsacteur die ruime ervaring heeft in het begeleiden van assesments. 

Aan het eind van de training:

  • Weet u wat de STARR methode inhoudt
  • kunt u een kwalitatief goed gestructureerd interview houden met behulp van de STARR methode
  • kent u het verschil tussen de verschillende soorten vragen en weet u deze vragen effectief in te zetten.
  • kunt u de antwoorden van de kandidaat op de juiste manier interpreteren en waarderen.

Voor wie?
Deze training is bedoeld voor HR medewerkers, recruiters, lijnmanagers en andere medewerkers die selectiegesprekken moeten voeren.

Wijze van aanbieden
De training wordt zowel via open inschrijving als incompany aangeboden. Kijk hier voor de tarieven.

 

 

Wil je ook een professioneel en succesvol Linkedinprofiel?

Vraag dan onze pdf aan met vijf gouden Linkedintips en ontvang maandelijks onze nieuwsbrief boordevol tips voor een succesvolle sollicitatie!