Je 2e carrière: nieuwe loopbaankeuzes voor 45 plussers

Je 2e carriere45+: nieuwe ronde nieuwe kansen

Als je 45+ bent en van baan wilt of moet veranderen, heb je het momenteel niet makkelijk. Volgens de auteurs van “Je 2e carrière, nieuw loopbaankeuzes voor 45-plussers na herbezinning of ontslag”, zijn er 600.000 hoogopgeleide 45-plussers die van baan zouden willen veranderen, waarvan 60.000 momenteel werkeloos zijn. Moet je dan dus maar bij de pakken neer gaan zitten? Zeker niet!

Energie en inspiratie

Het boek borrelt van energie en inspiratie. Je bent uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor je eigen geluk, al zijn er een hoop mensen die je daarbij willen helpen.  Voorop staat echter dat je zelf een keuze zult moeten maken. De drie W’s: wie ben ik, wat wil en wat kan ik zijn hierbij erg belangrijk. Aangezien je nog een jaar of twintig zult moeten werken, is nu een mooi moment om te gaan kijken hoe je die twintig jaar wilt gaan invullen. Blijf je in loondienst, word je uitzendkracht, ga je voor jezelf beginnen? Alle mogelijkheden liggen open, maar je moet er wel actief mee aan de slag. In het boek worden boeken besproken die je daarbij kunnen helpen, komen loopbaancoaches aan het woord, ervaringsdeskundigen vertellen over hun avonturen en je kunt ook nog oefeningen doen, enquêtes invullen en een moodboard maken.

Feest
Argumenten 45+

Als je op zoek bent naar een boek dat je bij de hand neemt en je via een stappenplan naar je ultieme baan brengt, dan moet je dit boek niet lezen. Ben je bereid om zelf aan de slag te gaan, onbekende paden te bewandelen en echt (kritisch) naar jezelf te kijken, dan is dit een fantastisch boek. Al was het alleen maar om de hele pagina vol met argumenten om een 45-plusser aan te nemen. Volgens de auteurs dient u deze pagina altijd bij u te dragen om tijdens feesten partijen in elk gesprek minstens een argument te gebruiken. In het kader van de grote feestjes en partijenlobby…….

 

Meteen bestellen:  Je 2e carrière:  Nieuwe loopbaankeuzes voor 45-plussers na herbezinning of ontslag

ISBN 978949175006

 

Laatste berichten van Diederik Kolb (alles zien)