5 tips voor optimale zichtbaarheid op Linkedin

Linkedin is onmisbaar als je op zoek bent naar een andere baan of je je wilt oriënteren op de arbeidsmarkt. Hieronder 5 tips voor optimale zichtbaarheid en vindbaarheid op Linkedin.

Profielfoto
Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: zorg voor een professionele profielfoto! Dus geen afgehakte lichaamsdelen, strohoeden, katten en grappig bedoelde plaatjes. Ik wil graag zien met wie ik te maken heb. Investeer dus wat geld in een goede professionele foto en gebruik deze op al je social media uitingen en op je cv. Je hoeft hier niet meer dan 75 euro aan uit te geven en de foto kan zo 2 jaar mee.

Laat zien wat je zoekt!
Onder je naam staat je headline. Linkedin vult hier automatisch je laatste functie in. Dit kun je echter zelf aanpassen. Zorg dat hier staat wat je te bieden hebt of waar je naar op zoek bent. Zorg voor focus. Dus niet projectmanager, maar bv projectmanager Machinebouw. Zoek ook eens op vacaturesites op de functienaam die je ambieert. Kijk op welke benaming de meeste vacatures boven komen drijven. Projectleider levert 1055 vacatures op bij Nationale Vacaturebank. Projectmanager levert hier 401 vacatures op. Recruiters gebruiken deze benamingen om op Linkedin te zoeken. Gebruik de meest gangbare benamingen.

Hoe kan ik contact met je opnemen?Wijziging LinkedinProfiel
Als mensen je openbare profiel bekijken, kunnen ze niet de contactgegevens zien die je connecties wel kunnen zien. Los dit niet op door naast je naam je telefoonnummer te zetten! Linkedin sluit je profiel als ze dat zien. Je kunt je contactgegevens echter vermelden in je samenvatting. Zorg dus dat je samenvatting te zien is in je openbare profiel. Dan kunnen mensen je benaderen zonder dat je met ze gelinkt bent. Dit doe je door te klikken op profiel -> profiel bewerken -> klikken op je Linkedin-url onder je profielfoto -> de juiste vinkjes zetten bij “uw openbare profiel aanpassen”.

Elevatorpitch
Nu je er toch voor gezorgd hebt dat je samenvatting voor iedereen te zien is, kun je hier beschrijven wat je te bieden hebt. Beschrijf  in een paar krachtige zinnen wie je bent en waar mensen jou op in kunnen zetten. Je kunt hier ook een filmpje, presentatie, aufdiofragment of ander materiaal toevoegen wat laat zien waar jij voor staat en wat je bereikt hebt.

Laat zien dat je op Linkedin zit
Zorg dat je onderaan je e-mail een verwijzing naar je Linkedinprofiel staat.  Kopieer de URL van je Linkedinprofiel naar je e-mailhandtekening. Deze url kun je overigens personaliseren met de optie “url van uw openbare profiel” die op dezelfde pagina te vinden is als de pagina waar je je openbare profiel aanpast.

Linkedintraining
Met deze 5 tips zet je de eerste stappen naar zichtbaarheid en vindbaarheid. Wil je echt alles uit Linkedin halen en ook leren hoe je in beeld komt bij de recruiters en beslissers, vacatures vindt voordat ze gepubliceerd worden en hoe je je netwerk kunt vergroten en effectief inzetten? Volg dan onze Linkedintraining van een halve dag. 

 

 

Laatste berichten van Diederik Kolb (alles zien)